Du är här:Start > Ledig tjänst

Höglandskyrkan Nässjö söker

Ungdomsledare  100 %

Välkommen till Höglandskyrkan Nässjö!* Vi är en församling med stor mångfald bland de ca 280 medlemmarna. Alla åldrar och generationer finns representerade och just nu utgör barnfamiljer en stor del av gemenskapen. Dryga tredjedelen av medlemmarna har sina rötter i andra länder än Sverige och under de senaste 10-15 åren har vi haft mycket fokus på integration, både för församlingsmedlemmar och för människor runt omkring i samhället.

Vi söker nu en ungdomsledare som kan bli en nyckelperson i vårt ungdomsarbete. Vår dröm är att få se församlingens barn och unga växa in i  ett livslångt lärjungaskap och i det tror vi att en ungdomsledare har stor betydelse. Vi vill också nå utanför vår egen gemenskap och möta unga i samhället, ytterligare en uppgift där du som ungdomsledare spelar en viktig roll.

Idag finns fungerande söndagsskola, UV-scoutarbete samt tonårsarbete med engagerade ledare. Utöver det finns ett ekumeniskt konfirmationsarbete samt ett lördagscafé dit många unga kommer. Fokus för dig som ungdomsledare tänker vi är tonåringarna och de äldre barnen. Det kan till exempel innebära att du finns med i UV-scoutgruppen, tonårsgruppen samt konfirmationsgruppen. Det kan också innebära att du tar med dig ungdomar på  läger, hajker och andra arrangemang. 

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med församlingens pastor/föreståndare samt en pastor med familjeinriktning. Du kommer också att arbeta i nära samverkan med vår ungdomsorganisation (Höglandskyrkan Nässjö Ung) och dess styrelse. Arbetsuppgifterna utformar vi tillsammans, utifrån vilka behov som finns och vilka gåvor och tankar du själv har.

Du som söker tjänsten längtar efter att människor ska komma  till tro och följa Jesus, och delar vår dröm att se barn och unga utveckla en tro som håller hela livet.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt till a.gardeborg@gmail.com. Ansökan ska innehålla ditt CV, ett brev där du  berättar om dig själv och varför du söker tjänsten, samt en referens. Ansökningar hanteras löpande, men senaste datum är 31:a maj.

Tillträde till tjänsten 1/9 eller enligt överenskommelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Martin Olofsgård, pastor och föreståndare, tel 070 689 73 13

Anneth Gärdeborg, ordförande, tel 070 624 20 79


* Församlingen är ansluten till Evangeliska Frikyrkan ochSvenska Alliansmissionen.

 

Logga in

Du som har inloggning kan här logga in med e-post och lösenord.