Du är här:Start > Lediga tjänster

Lediga tjänster

Just nu söker vi två tjänster. Dels en ungdomsledare, dels en pastor med inriktning familj. Läs mer nedan.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pastor med familjeinriktning 50-100 %

Välkommen till Nässjö Allians- och Baptistförsamling! Vi är en församling med stor mångfald bland de ca 260 medlemmarna. Alla åldrar och många nationaliteter finns representerade i vår församling och dryga tredjedelen av medlemmarna har sina rötter i andra länder än Sverige. Vår församlings vision är att ”vi vill vara en öppen gemenskap med Jesus i centrum, grundad i Bibeln och bönen, kännetecknad av glädje och omsorg, för alla åldrar och nationaliteter”

En av församlingens drömmar är att få se barn och unga växa in i ett livslångt lärjungaskap, en tro som håller hela livet. Hemmet är en viktig plats där barn och unga formas och vi vill stötta familjer och föräldrar i deras viktiga roll i barn och ungas andliga utveckling. I detta ser vi även goda relationer mellan generationer i församlingen som en viktig del! Vi längtar efter ökad samverkan med kommunen och andra aktörer i Nässjö för att skapa relationer utanför församlingen och därmed kunna dela med oss av vår tro. Möjligheterna är stora!

Delar du våra drömmar och vill vara en del av detta spännande arbete?

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med församlingens pastor/föreståndare samt en ungdomsledare. Arbetsuppgifterna utformar vi tillsammans, utifrån vilka behov som finns och vilka gåvor och tankar du själv har.

Du som söker har en pastorsutbildning eller motsvarande utbildning lämplig för tjänsten och har en längtan efter att människor ska komma till tro och följa Jesus. Tillträde den 1/9 eller enligt överenskommelse.


Vi ser fram emot din ansökan! Sista ansökningsdag är den 30/6 men ansökningar hanteras löpande så vänta inte med din ansökan.

Ansökan skickas till: a.gardeborg@gmail.com.

Ansökan ska innehålla CV, ett brev där du berättar om dig själv och varför du söker tjänsten samt en referens.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Martin Olofsgård, pastor och föreståndare tel. 070 689 7313

Anneth Gärdeborg, ordförande tel. 070 624 20 79

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ungdomsledare 50-100 %

Välkommen till Nässjö Allians- och Baptistförsamling! Vi är en församling med stor mångfald bland de ca 260 medlemmarna. Alla åldrar och generationer finns representerade och just nu utgör barnfamiljer en stor del av gemenskapen. Dryga tredjedelen av medlemmarna har sina rötter i andra länder än Sverige och under de senaste 10-15 åren har vi haft mycket fokus på integration, både för församlingsmedlemmar och för människor runt omkring i samhället.

Vi söker nu en ungdomsledare som kan bli en nyckelperson i vårt ungdomsarbete. Vår dröm är att få se församlingens barn och unga växa in i ett livslångt lärjungaskap och i det tror vi att en ungdomsledare har stor betydelse. Vi vill också nå utanför vår egen gemenskap och möta unga i samhället, ytterligare en uppgift där du som ungdomsledare spelar en viktig roll.

Idag finns fungerande söndagsskola, UV-scoutarbete samt tonårsarbete med engagerade ledare. Utöver det finns ett ekumeniskt konfirmationsarbete samt ett lördagscafé dit många unga kommer. Fokus för dig som ungdomsledare tänker vi är de äldre barnen och tonåringarna. Det kan till exempel innebära att du finns med i UV-scoutgruppen, tonårsgruppen samt konfirmationsgruppen. Det kan också innebära att du tar med dig ungdomar på läger, hajker och andra arrangemang.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med församlingens pastor/föreståndare samt en pastor med familjeinriktning. Du kommer också att arbeta i nära samverkan med vår ungdomsorganisation NABU (Nässjö Allians- och Baptistförsamling Ungdom) och dess styrelse. Arbetsuppgifterna utformar vi tillsammans, utifrån vilka behov som finns och vilka gåvor och tankar du själv har.

Du som söker tjänsten:

  • längtar efter att människor ska komma till tro och följa Jesus,
  • delar vår dröm att se barn och unga utveckla en tro som håller hela livet,
  • har gått en bibelskola,
  • är beredd att hålla i andakter och enklare undervisning,
  • är initiativrik och kan arbeta både i team och självständigt,
  • har lätt för att knyta kontakter och bygga relationer,
  • har erfarenhet av att vara ledare i en församling.

Välkommen med din ansökan senast den 30:e juni till a.gardeborg@gmail.com. Ansökan ska innehålla ditt CV, ett brev där du berättar om dig själv och varför du söker tjänsten, samt en referens. Tillträde1/9 eller enligt överenskommelse. Ansökningar hanteras löpande.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Martin Olofsgård, pastor och föreståndare, tel. 070 689 73 13.

Anneth Gärdeborg, ordförande, tel. 070 624 20 79

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Logga in

Du som har inloggning kan här logga in med e-post och lösenord.