Du är här:Start > Om oss > Nässjö hemkyrka

Kyrkan är människor som trorNässjö Allians- och Baptistförsamling består av människor som tror på Jesus och valt att leva i en relation med honom. Vi har olika bakgrund, olika intressen och vi befinner oss i olika stadier i livet. Men vi har det gemensamt att vi tror, och vi önskar att fler människor ska få upptäcka hur fantastiskt livet med Jesus är. 

Församlingens uppgift är att presentera de goda nyheterna för vår tids människor: att alla genom tron på Jesus Kristus kan få en personlig relation med Gud och lära känna honom och hans eviga kärlek. Församlingen vill vara en växtplats där människor kan upptäcka och utforska ett andligt liv som fungerar i vardagen. För oss betyder Jesus allt, han kan hjälpa oss att mogna som människor, ge livet mening och ge kraft att leva ett helt liv. Vi vill följa Jesus i det exempel han satte när han levde som människa på jorden. Och vi tror att han visar sig genom Bibeln, genom bön och när vi delar våra liv med varandra. Bibeln är Guds ord och grunden till vad vi tror på. 

Två församlingar har blivit en

Nässjö Allians- och Baptistförsamling bildades i slutet av 2011, då två församlingar gick samman. Tidigare hette vi "Nässjö Baptistförsamling Tabernaklet" och "Nässjö Alliansförsamling". Den nuvarande församlingen hade vid bildandet 275 medlemmar och tre anställda.


Nässjö hemkyrka

Vi är ett pionjärt initiativ som tror att det finns många olika sätt att göra kyrka och fira gudstjänst. För en del är det stora sammanhanget i en traditionell församling helt rätt, andra trivs bättre i ett mindre sammanhang. Det är just det vi vill vara Ä en mindre gemenskap präglad av närhet och enkelhet.

Vi firar gudstjänst tillsammans i våra hem en gång i veckan, där vi delar med oss av våra liv till varandra, tar tid att äta något tillsammans, samt läser bibeln och ber och lovsjunger. Vi tror att det är viktigt att vi hjälps åt att träna varandra i lärjungaskap Ä hur kan vi utmana varandra inför veckan som kommer, att leva ett liv i linje med Guds vilja och att leva efter Jesus exempel?

Vi är sända av vår moderförsamling, Nässjö Allians och Baptist-församling.

Ta gärna kontakt om du vill veta mer!

Matilda Björksaga

matilda.bjorksaga@gmail.com

Mer under Missionella initiativ

Logga in

Du som har inloggning kan här logga in med e-post och lösenord.